Artikelen                                                            terug naar index

Grote dromers worden grote ondernemers

Het hebben van dromen worden vaak geassocieerd met naďviteit. Wij zien het als een kwaliteit. Dromen maakt het mogelijk om de werkelijkheid te overstijgen, om jezelf te overtreffen en een situatie die buiten je bereik lijkt, te realiseren. Dromen naar mooie of betere omstandigheden motiveert ons om te ondernemen, met andere woorden in beweging te komen. Verlangen is namelijk de drijvende kracht achter ons handelen. Je bent een 'dromer', als je zoekt naar mogelijkheden om het meest uit je leven en talenten te halen.

Wanneer wij schrijven ‘worden grote ondernemers’ dan doelen wij op ‘activiteit’, het doen, opstaan en aan de slag, niet passief maar actief. Ik Ben maakt mensen actief, ondernemend. Een droom realiseren vraagt kracht, moed, focus, doorzettingsvermogen en bij jezelf blijven. Er over kunnen praten, zonder je schuldig te voelen of je ervoor schamen. Er zijn zoveel mensen die een droom hebben, maar zijn blijven ‘hangen’ in een patroon dat op zich bevredigend kan zijn, omdat dit bijvoorbeeld de materiële kant van hun leven bepaald. En toch … van binnen knaagt iets en kan een gevoel geven van: “had ik maar…” of “als het toch eens mogelijk zou zijn…”. Dan rijst de vraag ‘Hoe ga je jouw droom realiseren?’. Het hebben van een droom, een wens, een verlangen naar iets anders of aanvullends is al bijzonder. Begin met de volgende stappen: formuleer de wens, verbeeld het resultaat en geloof dat het (echt) kan!

Misschien moet je angsten overwinnen, drempels nemen, los staan van kritiek van de omgeving, leren omgaan met tegenslagen, uiteindelijk zal het zoete van het realiseren van wat je hart werkelijk wilt alle hobbels op weg er naar toe doen vervagen. Daarbij leer je onderweg zoveel over jezelf, de overwinningen op jezelf, je hervonden innerlijke kracht, je zelfstandigheid, je moed. Je kunt het vergelijken met een geboorte. De vrouw lijdt soms ondragelijke pijnen tijdens het proces van de bevalling, maar op het moment dat het kindje op de buik van de moeder ligt is alles vergeten en doet het (onparlementair) het resultaat de hobbels op weg naar wat zij met haar hart werkelijk wilde vervagen. Mooi hč!

Vestigingen in Leiden en Venlo

Correspondentieadres

Valeriusstraat 1 - 5921 CP Venlo

M +31 (0) 642593111 of M +31 (0) 657576868

E hallo@ik-ben-uniek.nl